2012. november 30., péntek

Négy hónap után 25 millió felhasználót számol az Outlook.com

A Microsoft idén nyáron indította útjának új e-mail szolgáltatását, az Outlook.com-ot, és a visszajelzések azt mutatják, a felhasználók rendkívül elégedettek.


Eddig az Outlook-on csupán a Microsoft Office Outlook-ot értettük. A Microsoft Office Outlook a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomag része, amelynek ezen eleme egy személyesinformáció-kezelő és e-mail ügyfél-program. Rendezhetjük benne a naptárunkat, feladat- és névjegyzékünket, és a levelezésünket is bonyolíthatjuk a programon keresztül.

Ám ezzel ellentétben, bár sok funkciót magában hordoz a Microsoft Office Outlook-ból, az augusztusban megjelent Outlook.com nem egy számítógépre telepített szoftver, hanem egy webes e-mail szolgáltatás.


Az Outlook.com külsőre a Windows 8 dizájnához kíván igazodni. Letisztult felület, szellős és átlátható. A szolgáltatás igyekszik alkalmazkodni felhasználójához, például a levelezőpartnereiről az ügyfél Facebook illetve Twitter fiókján keresztül információkat jelenít meg, hogy a címek könnyebben áttekinthetőbbek legyenek. Az Outlook, akárcsak a Gmail összefűzi a beszélgetéseket, továbbá lehetőséget nyújt a webes Skype, Live Messenger illetve a Facebook chat elérésére.

A Microsoft új szolgáltatásával nem kívánja a Hotmail-t megszüntetni, ám az tény, hogy a Hotmail-esek közül több mint egymillióan tértek át Outlook.com-ra az indulást követő hat órában.


Az eltelt négy hónap alatt a felhasználók száma 25 millióra rúgott. Az átlátható felhasználói felületen kívül még két okot említenek, aminek a siker köszönhető. Az egyik, hogy az Outlook.com jobban szűri a spam és a bacon leveleket (ez utóbbiak olyan levelek, amelyeket bár mi kértünk, de nincs rájuk szükségünk, például hírlevelek, amelyekre már nem vagyunk kíváncsiak, vagy napi értesítések szolgáltatásokról, amelyekről amúgy is tudomást szereznénk), illetve a fényképeket és az Office dokumentumokat könnyebb vele megosztani.

Ezen fölbuzdulva a Microsoft kiadta az Outlook.com Androidos alkalmazását, ám ez már nem aratott akkora sikert… A Google Play-ben olvasható visszajelzések alapján 918-ból 546 felhasználó egy csillaggal értékelte a programot.

A közelgő Windows Blue, most az Outlook.com… Úgy tűnik, a Microsoft felkötötte a gatyát riválisaival szemben.

Források:
Próbálta már? Jól megy az új e-mail szolgáltatás
http://hvg.hu/Tudomany/20121129_outlookcom_email_25millio
Bombasiker az új Outlook.com
http://index.hu/tech/2012/08/01/bombasiker_az_uj_outlook.com/
Microsoft Outlook
http://hu.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Outlook
A szalonna az új spam
http://blog.tsabeeka.hu/2011/03/24/a-szalonna-az-uj-spam/
Outlook.com
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outlook.Z7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése